Revansot vehet Tallinnért

Ahogy Tallinnban, most is Alin Alexandre Firfirica lehet Szikszai Róbert (jobbra) egyik legnagyobb vetélytársa
Ahogy Tallinnban, most is Alin Alexandre Firfirica lehet Szikszai Róbert (jobbra) egyik legnagyobb vetélytársa - © Fotó: Bodnár Tibor
Nyíregyháza – Diszkoszvetésben Szikszai Róbert selejtezőcsoportját megnyerve jutott be a döntőbe a tajvani universiadén.

Selejtezőcsoportját megnyerve, összesítésben a második helyen jutott a férfi diszkoszvetés döntőjébe Szikszai Róbert a 29. nyári universiadén, Tajpejben. A Nyíregyházi Egyetem hallgatója, a Nyíregyházi Spotcentrum versenyző a román Alin Alexandre Firfirica (61.98) és az amerikai Reginald Louis Jagers III (60.43) mellett a harmadik olyan versenyző volt a mezőnyben, aki elérte a hatvan méteres selejtezőszintet.

Szikszai Róbert 56.16 méteres dobással kezdett, amivel csoportjában a második helyen állt. Utóbb kiderült, már azzal az eredménnyel is a legjobb tizenkettő között végzett volna, vagyis a döntőbeli helye biztosított volt, de nem ártott javítani. És Kerekes László tanítványa ezt megtette: előbb 56.64, majd 61.01 méter következett. Utóbbi eredménnyel megnyerte a csoportját, a teljes mezőnyt nézve pedig a második lett, csak az a Firfirica előzte meg, aki két éve a tallinni U23-as Európa-bajnokságon aranyérmes lett, miközben Robi a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A versenyszám döntőjét hétfőn rendezik, két magyarral, hiszen az 59.47 métert teljesítő Huszák János is finalista lett, a negyedik legjobb eredménnyel.Sporthírek


hirdetés