RIA-sajtótájékoztató: Feljelentést tesznek az elgázolt kisfiú szülei ellen

Akt.:
RIA-sajtótájékoztató: Feljelentést tesznek az elgázolt kisfiú szülei ellen
Ópályi – “Az ópályi gázolásos autóbaleset után szerettük volna megtudni, mi miatt alakulhatott ki lincshangulat, hogyan jöhettek létre a szegregátumban látott lesújtó állapotok.”

– A látogatásunk során hihetetlen hiányosságokat tártunk fel, melyek oka, hogy az ott élők vagy nem ismerik, vagy nem tartják be a jogszabályokat. Rengeteg a teendő, amihez nem integrációs támogatás, hanem az állami szervek intézkedése szükséges, magyarul be kell vinni a törvényeket a „no-go zónákba” – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Orosz Mihály Zoltán.

Majd hozzátette: mivel a sofőr ellen büntetőeljárás indult, de a szülő ellen nem, feljelentést tesznek ellenük kiskorú veszélyeztetése miatt. A gazos területek, kóbor kutyák, illetve a higiéniai problémák miatt az önkormányzathoz és a kormányhivatalhoz fordulnak. – Szeretnénk elérni, hogy a gyakorló ügyészek és bírák a kinevezésük előtt részt vegyenek egy egyéves szakmai terepgyakorlaton a közterületeken dolgozó rendőrjárőrök mellett. Így láthatnák, a valóságban milyen ügyekben kell döntéseket hozniuk a klímás irodában ülve.

KM-CSA


Fotó: Racskó Tibor
Ópályi - Ópályiban tartott szerdán sajtótájékoztatót A Rend és Igazságosság Pártja (RIA). - Egy sajnálatos esemény indokolta a helyszínválasztást – mondta Orosz Mihály Zoltán, s felidézte: nemrég egy autó elütött egy útra kiszaladó gyereket a községben. - Olyan hangulat alakult ki a baleset után, am...
hirdetés