Rímekbe faragták Nyíregyháza csodáit

Akt.:
Rímekbe faragták Nyíregyháza csodáit
© Fotó: Dodó Ferenc
Nyíregyháza – Rímekbe faragott értékek címmel hirdetett verspályázatot a Nyíregyházi Települési Értéktár. Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával dr. Ulrich Attila a városházán elmondta:


– A pályázat célja a nyíregyházi értékek felkutatása és a települési értéktárba felvett nemzeti értékek verses bemutatása volt. Nívós pályamunkák érkeztek, amelyeket szakmai zsűri értékelt.

Tomasovszki Anita, a Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság elnöke közölte, hogy mind a tizenkilenc munka megtekinthető május 25-ig a Krúdy terem előtti galérián: keddtől csütörtökig 8-16 óra között, pénteken 8-14 óra között.

A verspályázat első helyezettje Vaskóné dr. Süle Ilona lett a Tisztelet az ősöknek (Nyíregyháza legrégibb iratai nyomában) című munkájával, a második helyen dr. Helmeczi Istvánné Gálik Margit végzett Nyíregyházi séta a Benczúr és a Bessenyei téren című alkotásával, a harmadik helyet pedig Simkó Csilla érte el Gondolatok a Hősök temetőjében című versével. Különdíjjal illették Bártfai Lili Állatkert című munkáját, a diák a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és AMI 3. b osztályos tanulója.

LTL
hirdetés