Rio 2016 – Baráth Etele: Kozák Danuta legyőzte önmagát

Akt.:
Rio 2016 – Baráth Etele: Kozák Danuta legyőzte önmagát
© Fotó: Derecencsényi István
Rio de Janeiro – Baráth Etele szerint Kozák Danuta legyőzte önmagát azzal, hogy betegsége ellenére is megnyerte a riói olimpiát párosban Szabó Gabriellával kajak 500 méteren.

“Azt láttuk a végén, hogy egy kicsit elfáradtak. Én szerintem a magyar és a világ kajak-kenu sportjában ők azok a versenyzők, akik meg tudták csinálni, hogy ennek ellenére megnyerik ezt az olimpiát. Rettentő kemény volt az egész verseny, a vége különösen.” – nyilatkozott az MTI-nek a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke. – “Megmondom őszintén, a tegnapi nagyon rossz hangulat után én nagyon-nagyon boldog vagyok.”

Baráth Etele úgy vélte, hogy Kozák Danutának, aki egyesben és négyesben is címvédőként indul Rióban, ez a “győzelem hihetetlen erőt, magabiztosságot ad, s holnapra, az egyesre még fog javulni az egészségi állapota”.
Baráth Etele úgy fogalmazott: Kozák Danuta legyőzte önmagát.

Hozzátette: az első helyen kívül Douchev-Janics Natasa megnyerte a B döntőt, Kopasz Bálint pedig 19 évesen második lett – ez is összességében a magyar kajak-kenu sport erejét mutatja.

Az elnök kitért az olimpia előtt a kajak-kenut érintő botrányokra, doppingügyekre.

“Ezeket a vizsgálatokat mi rendeltük el, a legdrágábbakat rendeltük, s mi olyanokat is eltiltottunk, akinél nem volt hivatalosan dopping, csak meg nem engedett szert szedett. Mi ezelőtt másfél-két évvel eldöntöttük, hogy keményen küzdünk a sport tisztaságáért. Hosszú távon mindenképpen nyerni kell, mert a fiatal generáció roppant erős, s nem szabad, hogy megtévedjen.” – mondta Baráth Etele.

– MTI –


Rio 2016 – Aranyérmes a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó

Rio de Janeiro – Aranyérmet nyert a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajakos duó 500 méteren a riói olimpia keddi versenynapján.Sporthírek


hirdetés