Rio 2016 – Orbán Viktor megbeszélést folytatott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) kezet fog Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével tárgyalásukon Rio de Janeiróban 2016. augusztus 19-én.
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) kezet fog Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével tárgyalásukon Rio de Janeiróban 2016. augusztus 19-én. - © MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
Budapest – Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést folytatott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével, Thomas Bachhal Rio de Janeiróban – tájékoztatta az MTI-t péntek délután a miniszterelnök sajtófőnöke.

Havasi Bertalan közlése szerint Orbán Viktor gratulált a sikeres riói olimpiarendezéshez, hogy végül minden nehézségen sikerült úrrá lenni, és elmondta, Magyarország szándéka változatlan a 2024-es olimpia megrendezésére.

A miniszterelnök szólt arról, hogy a NOB Agenda 2020 programja Magyarország “testére van szabva”, hiszen arra bátorít, hogy a megapoliszok után a világ középméretű nagyvárosai is pályázzanak.

A miniszterelnök azt is elmondta a NOB elnökének, hogy Magyarország a következő években – az olimpiai pályázattól függetlenül – szinte minden olyan közlekedési, turisztikai és sportfejlesztést megvalósít, amely az ötkarikás játékok céljait is szolgálhatja.

Így mostantól nem az a kérdés, hogy miért rendezzünk olimpiát, hanem az, miért ne rendeznénk? – fogalmazott Orbán Viktor a megbeszélésen.

– MTI –
hirdetés