Rio 2016 – Sárosi Laura állapota javul, várhatóan utazhat

Budapest – Javul az állapota, így várhatóan elutazhat jövő csütörtökön Rióba az olimpiai kvótás tollaslabdázó, Sárosi Laura, aki kedden került kórházba vakbélgyulladás gyanújával.

“Még mindig nem tudják, hogy pontosan mi is a bajom, egy biztos, hogy gyulladás” – írta közösségi oldalán csütörtökön Sárosi, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként.

“Valószínűleg valami vírus okozta hasi nyirokcsomó-gyulladás, ami ugyanolyan tünetekkel jár, mint egy vakbélgyulladás. Infúzió, jegelés és az antibiotikum csodákra képes” – tette hozzá.

A versenyző azt írta: pár nap diéta és pihenés után jövő csütörtökön utazik Rióba. A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket az ötkarikás játékokon.

A világranglistán 65. magyar versenyző az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában szerepel az M csoportban. Előbbivel még nem találkozott, míg a pánamerikai bajnoktól július elején két szettben kikapott egy kanadai verseny negyeddöntőjében. Az MTI kérdésére úgy fogalmazott: nem szerencsés a sorsolása, mert a nem kiemeltek közül is erős ellenfelet kapott, de lehetett volna ennél is rosszabb.

“Szerettem volna bravúrgyőzelmet aratni, ezt egy európai vagy esetleg a vietnámi lány ellen könnyebb lett volna. De úgy érzem, most újra kijutottam Rióba, a legfontosabb az, hogy ott lehetek” – hangsúlyozta Sárosi Laura arra utalva, hogy rosszulléte miatt még az is felmerült, hogy esetleg nem lehet ott az olimpián.

Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, a férfi és női egyéni versenyben is 13 csoport van, amelyekből a csoportgyőztesek jutnak tovább. Az első három kiemelt versenyző csoportjának győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással mérkőzik a nyolc közé jutásért.

Legutóbb 1996-ban, az atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó, akkor Ódor Andrea indult.

– MTI –
hirdetés