Rio 2016 – Szalai György tanítványa az első iráni aranyat szerezte

Rio de Janeiro – Szalai György már nem dolgozik Iránban, ám az olimpiai bronzérmes súlyemelőből edzővé avanzsált szakember volt tanítványa, Kianoush Rostami a magyar mester munkájának is köszönhetően nyerhetett ötkarikás aranyérmet péntek este a riói játékokon.

A 85 kilogrammban diadalmaskodó Rostami ráadásul sporttörténelmi sikert ért el, mivel a közel-keleti ország első olimpiai aranyát szerezte meg. A Riocentro kettes számú csarnokában mintegy ötezer ember ünneplése közepette állhatott fel a dobogó tetejére a londoni olimpián bronzérmes, kétszeres világbajnokság emelő, aki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelenleg nincs edzője, a versenyekre ő készíti fel saját magát. Ez különösen érdekessé teszi riói eredményes szereplését, annak fényében pedig még inkább, hogy olimpiai bajnoki címét – saját 395 kilós rekordját megdöntve – 396 kilogrammos összetett világcsúccsal érdemelte ki.

“Jók az iráni edzők, de én szeretem, ha magam hozom meg a döntéseket. Senki nem gondolta, hogy így is kijuthatok Rióba, de íme, sikerült” – nyilatkozta a 25 éves súlyemelő. Majd hozzátette, hogy az edzőtáborban is végig egyedül gyakorolt.

“Senki se látta, hogyan dolgoztam, milyen munkát végeztem el, ebbe akár bele is őrülhet az ember. De én újra itt vagyok az olimpián, s meggyőződésem, hogy legközelebb, Tokióban is ott leszek.”

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés