Rio 2016 – Újra a labdarúgásé a Maracana

Rio de Janeiro – A megnyitóünnepség után újra a figyelem középpontjába kerül a Maracana Stadion a riói olimpián, ugyanis keddtől a labdarúgótorna mérkőzéseinek ad otthont.

Az 1950-es futball-világbajnokságra épült létesítményben nagy munka kezdődött az ötkarikás játékok augusztus 5-i megnyitója után: múlt hét hétfő és péntek között a küzdőtérre 640 darab 12 méter hosszú és 1,2 méter széles gyepszőnyegdarabot raktak le, amelyeket a Riótól 85 kilométerre fekvő Saquarema megyéből szállítottak oda. Az olimpia honlapja szerint a munkálatokat éjjel végezték, hogy a legoptimálisabb hőmérsékleten tudják leteríteni az új borítást.

A 2014-es labdarúgó-világbajnokság döntőjének helyszíne így készen áll arra, hogy újra futballmérkőzéseknek adjon otthont. Kedden, helyi idő szerint koradélután a brazil és a svéd női válogatott, míg szerdán a brazil és a hondurasi férfi csapat csap össze a döntőbe jutásért. Pénteken a nők, szombaton a férfiak fináléját is a Maracanában rendezik, vasárnap pedig a záróünnepség helyszíne lesz.

– MTI –
hirdetés