Rio 2016 – Vadnai Benjámin nyerte a laseresek válogatóját

Budapest – Vadnai Benjámin indulhat Laser hajóosztályban a riói olimpián, miután megnyerte a válogatót öccse, Jonatán és a kvótát megszerző Tomai Balázs előtt.

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége még 2014 nyarán úgy határozott, hogy ha hármuk közül valaki megszerzi az ötkarikás indulási jogot, azt a nemzetközi sportéletben bevett módon nem önmagának, hanem a magyar vitorlássportnak szerzi. A kiutazásra való jogosultságot a meghatározott négy nemzetközi versenyből álló válogatósorozaton első versenyző érdemli majd ki.

A korosztályos világ- és Európa-bajnok Vadnai Benjámin a négy kijelölt versenyből – miami világkupa, a Las Palmas-i Európa-bajnokság, a Palma de Mallorcán rendezett EUROSAF-verseny és a most zárult mexikói világbajnokság – háromszor a legjobbnak bizonyult. A versenyzők eredményeit százalékosan értékelték, kiejtve a legrosszabb teljesítményt.

Ezek alapján az olimpiai válogatók végeredménye:

1. Vadnai Benjamin (BYC) 91,33 pont

2. Vadnai Jonatán (BYC) 110,33 pont

3. Tomai Balázs (MVM SE) 145,72 pont

A kvótát Tomai Balázs a tavalyi vb-n gyűjtötte be.

Rióban vitorlázásban a 20 éves Vadnai Benjáminon kívül a szintén lasereres Érdi Mária és Finndingiben Berecz Zsombor képviselheti a magyar színeket, valamint a szörfös Gádorfalvi Áron és Cholnoky Sára.

– MTI –

Címkék: , ,hirdetés