Rióba indították Mátét

Akt.:
Rióba indították Mátét
© Fotó: Racskó Tibor
Nyíregyháza – Szombaton délelőtt benépesült a nyíregyházi Kossuth tér. Jeles eseményre, hiszen a Kelet Takarék szervezésében köszöntek el megyénk, így Nyíregyháza egyetlen olimpikonjától, Helebrandt Mátétól.

Pokrovenszki József tanítványa a jövő héten már Rióban lesz, hogy ott készüljön a nagy megmérettetésre, a húsz kilométeres gyaloglásra.

Szombaton előbb dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere , majd Krausz Róbert, a Kelet Takarék elnöke- ügyvezetője végül Sitku Ernő, a Nyíregyházi Sportcentrum versenysportért felelős igazgatója méltatta a második ötkarikás játékokon induló versenyző sikereit és kívántak hasonlókat Rióra. A mintegy négyszáz érdeklődőt sényői énekesek és táncosok szórakoztatták, majd mindenki Máté után eredve a elgyalogolt a Kelet Takarék Szentistván utcai épületéhez, amelyet így ünnepélyesen felavattak. Visszatérve a Kossuth térre volt újraélesztési bemutató,

Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület mentőkutyái is nagy sikert arattak. Volt még véradás a városházán, vérnyomás és vércukormérés egy sátorban, majd Katus Attila mozgatta meg a publikumot. A hangulatos rendezvényt tomobolasorsolás zárta.
hirdetés