Risztov Éva: új országos csúcs és világelsőség

Risztov Éva: új országos csúcs és világelsőség
Úszás – Rossz hírrel kezdődtek a zárónapi döntők: Gyurta Dániel kisebb lovagló-izom-húzódást szenvedett, ezért a délutáni döntőt nem vállalta.

Gyurta távollétében Molnár Ákos vágott az élre – a kiváló mellúszó az elmúlt időszakban csaknem tízszer próbálkozott az olimpiai A-szint teljesítésével, ám áttörnie egyszer sem sikerült azt. Most Molnár szédületes hajrával végül három tizeddel „verte“ a szintet, így ő is csatlakozhat a magyar olimpiai csapathoz.

Szép csatát hozott a férfi 200 vegyes, ahol Cseh Lászlónak a dél-afrikai Chad Le Clos meg-megújuló támadásait kellett visszavernie – sikerrel tette, és végül 2 percen belüli idővel győzött, majd később szerzett még egy bajnoki címet, 50 pillangón.

A hölgyeknél Verrasztó Evelyn nyerte a 200 vegyest, míg Jakabos Zsuzsanna száz pillangón remekelt.

A csattanót aztán Risztov Éva szolgáltatta, aki a debreceni szurkolók nagy örömére megjavította az 1500 méteres gyorsúszás országos rekordját, végül öt századdal megjavította tavaly felállított csúcsát, egyszersmind a világranglista első helyére katapultálta magát.

És ugyanitt „kötött ki“ a férfi vegyesváltó is, egyértelmű: ennek a kvartettnek óriási esélye van arra, hogy Londonban is megméresse magát.
hirdetés