Ritka maki született a Nyíregyházi Állatparkban

Ritka maki született a Nyíregyházi Állatparkban
© Fotó: Nyíregyházi Állatpark
Nyíregyháza – Ritka félmajom, sárgaszakállas maki született a Nyíregyházi Állatparkban. Az országban csak itt élő tenyészcsapat igen eredményes, hiszen minden évben születik utód. A kicsivel már 8 tagot számlál a különleges maki csapat.

A 2 hónapos kölyök 130 napi vemhesség után született s jelenleg leginkább anyja h hátába kapaszkodva tölti mindennapjait. Bár még fő tápláléka az anyatej, már kóstolgatja a szilárd takarmányfélékkel is, ami zöldségekből, valamint édes gyümölcsökből és levelekből áll.

maki1

A sárgaszakállas makik a barna makik családjába tartoznak, és ott külön alfajt képviselnek. Latin nevük (Lemur fulvus mayottensis) sok mindent takar, így a mayottensis kifejezés arra utal, hogy természetes élőhelyük Madagaszkártól mintegy 400 kilométerre Majotte-szigetén található. Gyűjtőnevük, a Lemur pedig a lemures (szellemek) szóból származik, mivel az egykori, első európai felfedezők szellemeknek hitték őket és a többi maki félét, a lombok sötétjében ugyanis csak a kiáltásukat hallották és rikító sárga szemüket látták.

– Nyíregyházi Állatpark –
hirdetés