Ritkaság: ötven éves osztálytalálkozó

A találkozót megtisztelte jelenlétével Soltész Bertalan polgármester is (balról az első)
A találkozót megtisztelte jelenlétével Soltész Bertalan polgármester is (balról az első) - © Fotó: Mikes Norbert
Tunyogmatolcs – „És érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy, s egy tekintetük elhitesse véled: szép dolgokért élsz – és érdemes élned”. Váci Mihály szavaival kezdődött az a meghívó, amely Tunyogmatolcsra hívta az 1965-ben, immár 50 éve elballagott általános iskolás diákokat.

Az osztálytalálkozóra a Petőfi Sándor Általános Iskolában került sor, ahová a hajdani Zalka Máté Általános Iskola 8. a és 8. b osztályos tanulói tértek vissza.

– Az a osztályból 14, míg a b osztályból 11 fő volt jelen a találkozón. Örültünk, hogy ilyen sokan megtiszteltek bennünket, hiszen egymástól távol élünk, s a két osztályból már 16-an nincsenek közöttünk. Külön öröm számunkra, hogy Boros Imréné Török Erzsébet is eljött, aki a 8. a-soknak volt osztályfőnöke, viszont Blizman József, a 8. b egykori osztályfőnöke már szintén nem lehetett itt velünk – említették a szervezők (Mikes Miklósné, Fogarassyné Jakó Margit, Tisza János), akik 3 év múlva ismét együtt szeretnék látni a valamikori padtársakat.

KM
hirdetés