Ritmikus gimnasztika Eb – A 12. helyen végzett a kéziszercsapat

Guadalajara – A spanyolországi Guadalajarában zajló ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon a magyarok a 13. helyen végeztek a csapatversenyben, a felnőtt együttes kéziszercsapat pedig a 12. lett összetettben.

A magyar szövetség beszámolója szerint a kontinensviadal szombati második versenynapján a Katona Hanna, Wehovszky Vivien, Borsányi Patrícia, Németh Virág, Földi Cintia, Kovács Jázmin összeállítású felnőtt együttes kéziszercsapat három labdával és két karikával 15,700 pontot gyűjtött, összetettben pedig 31,900 ponttal végzett a 12. helyen.

Junior egyéniben Borda Korinna buzogánnyal a 29., szalaggal pedig a 26. helyen végzett. Ákoshegyi Eszter buzogánnyal a 36., Locke Szonja szalaggal a 48. pozícióban zárt.

A nap végén kialakult az országok csapatrangsora, amelyben a felnőtt együttes kéziszercsapat és a junior egyéni eredmények összesítése alapján Magyarország a 13. lett 113,575 ponttal.

Vasárnap egyéniben Pigniczki Fanni lesz érdekelt a magyarok közül.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar válogatott vezetőedzője elmondta, a felnőtt csapat a második gyakorlatát is be tudta mutatni ejtés nélkül. Hozzátette, voltak olyan dolgok, amiket kihagytak, nem így tervezték eredetileg, de az egész mezőnyre jellemző volt a rontás.

“Nagyon fárasztó volt a verseny ebben az új rendszerben. Tavaly, a budapesti Európa-bajnokságon, amikor nyolcadikok lettünk, a felnőtt egyéni és a juniorcsapat eredményeket adták össze, tehát a mostani eredménnyel nem lehet összehasonlítani. Le kell szűrni a tapasztalatokat, és majd két év múlva, amikor ugyanebben a formátumban versenyzünk, próbálunk javítani a most elkövetett hibákon” – fogalmazott az edző.

Eredmények, 2. versenynap:

Borda Korinna: buzogány 29. (13,650 pont), szalag 26. (13,100)
Ákoshegyi Eszter: buzogány 36. (12,550)
Locke Szonja: szalag 48. (11,500)
Felnőtt együttes kéziszercsapat (Katona Hanna, Wehovszky Vivien, Borsányi Patrícia, Németh Virág, Földi Cintia, Kovács Jázmin), 3 labda, 2 kötél: 13. (15,700)
Felnőtt együttes kéziszercsapat, összetett eredmény: Magyarország 12. (31,900)
Team eredmény: Magyarország 13. (113,575)

– MTI –
hirdetés