Robbanás volt egy császlói konyhában – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2017. március 11-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Kisebb robbanás volt egy császlói száz négyzetméteres családi ház konyhájában szombat délután, a Dózsa György utcában, ahol a felcsapó lángok miatt felhevült egy 11,5 kilogrammos PB gázpalack, egy másik palackot a szomszédok hoztak ki az épületből. A csengeri önkormányzati és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A ház lakható maradt, egy ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

Egy családi ház kéménye mellett a fa gerenda gyulladt ki szombat reggel Nyírmadán, a Gábor Áron utcában. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a födémszerkezetet megbontották és kéziszerszámok segítségével az izzó, parázsló részeket eltávolították. Személyi sérülés nem történt, az ott lakók elhelyezéséről gondoskodtak, mivel a lakóház fűtés nélkül maradt.

Négy hektáron égett a nádas és a száraz aljnövényzet szombat délelőtt Napkor és Apagy között. A nyíregyházi hivatásos és a napkori önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével oltották el a lángokat. Aranyosapátiban, a Böszörményi utcában a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be, ahol egy hektáros területen adott feladatot a szabadtéri tűz oltása, míg Nyírgyulaj határában, a temető közelében három hektáron a nádas égett, itt a nyírbátori hivatásos tűzoltók akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy zárt, harminc köbméteres hulladéktároló konténer szombat délelőtt Nyíregyházán, a Szent István utcában. A tulajdonos a konténert kinyitotta, a város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a lángokat.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés