Robbant az aksi, lángolt a szeméttelep – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Akt.:
Kigyulladt a szeméttelep Szakolyban
Kigyulladt a szeméttelep Szakolyban - © Fotó: Dombrády Gábor tű. főhadnagy, KMSZ
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye legfrissebb katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szerdán délelőtt egy személygépkocsi hátsó ülésén felejtett mobiltelefon robbant fel és gyújtotta be a jármű utasterét Nagykállóban, a Kossuth utcában. A tüzet a tulajdonos eloltotta, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók és a helyi önkéntesek a járművet áramtalanították és az utómunkálatokat végezték el, személyi sérülés nem történt.

Két hektáron égett a tarló szerdán délben Tiszalök külterületén, a tiszavasvári önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal, puttonyfecskendőkkel és egy munkagéppel fékezték meg a lángokat. Buj és Ibrány között háromszáz méter hosszan, a vasúti töltés mellett égett a száraz aljnövényzet, de Nyíregyházán, a Vasút utcán is a meggyulladt száraz avart kellett a tűzoltóknak oltaniuk egy gondozatlan kertben.

Huszonnégy négyzetméteres melléképület tetőszerkezete égett szerdán délben Gávavencsellőn, a Petőfi utcában, az épületben kéziszerszámokat és kisgépeket tároltak. A tulajdonos könnyebben sérült. A nyíregyházi hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók több oldalról fékezték meg a lángokat.

Kigyulladt a szakolyi szeméttelep szerdán este. A kettes kiemelt tűzesethez a helyi önkormányzati tűzoltókon kívül a nyíradonyi-, a nyíbátori-, a nyíregyházi- és a mátészalkai hivatásos tűzoltók is vonultak, az utóbbi kettő egy-egy vízszállítóval segítette az oltást. A százötven négyzetméteren felcsapó lángokat több oldalról fékezték meg a tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vette át a tűzoltás irányítását. Személyi sérülés nem történt.

Egy aszfaltkeverő üzem gázkazánja égett szerdán este Nyíregyházán. A város hivatásos tűzoltói a közmű kizárása után szüntették meg az izzást, parázslást. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés