Robbantással fenyegetőzött egy fiú Mátészalkán

Akt.:
Robbantással fenyegetőzött egy fiú Mátészalkán
© Fotó: police.hu
Mátészalka – A rendőrség elfogta a fiatalkorú telefonálót.

Másfél hét alatt három alkalommal hívta a rendőrséget ismeretlen telefonáló azzal, hogy Mátészalkán bomba fog robbanni. Az utolsó hívást 2016. július 14-én 21 óra 51 perckor fogadta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Tevékenység- irányítási Központja. A telefonáló azt állította, hogy egy óra múlva bomba fog robbanni két mátészalkai panelház tetején. A rendőrök lezárták a környéket, a lakásokból kitelepítették a lakókat és tüzetesen átvizsgálták az épületeket, de robbanóanyagot nem találtak. A közveszéllyel fenyegető férfi korábbi hívásai során egy mátészalkai üzletet, valamint szintén egy panelházat jelölt meg a robbantás helyszíneként. A rendőrség minden alkalommal átvizsgálta az épületeket és a környéket, de robbanóanyagot egyik alkalommal sem találtak.

A rendőrök 2016. július 15-én 10 óra 10 perckor Mátészalkán elfogták a feltételezett elkövetőt. A 17 éves mátészalkai fiú beismerte, hogy ő tette a valótlan tartalmú bejelentéseket. Elmondása szerint maga sem tudja, miért követte el a bűncselekményeket. A három rendbeli közveszéllyel fenyegetés elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatott fiatalkorút a Mátészalkai Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Hasonló esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított eljárás gyakran tetemes összegű költségeit is a bejelentőre terhelheti.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés