Robert Fico: Magyarországnak kedvez Szlovákia sztrádaépítési politikája

Magyarországnak kedvez a szlovák kormánykoalíció Robert Fico volt miniszterelnök szerint azzal, hogy a Kassa-Miskolc út megépítését szorgalmazza, miközben tulajdonképpen leállította az ország fő közlekedési ütőerének számító D1-es autópálya építését.

Fico szerint a kormány a KassaMiskolc összeköttetéssel azt éri el, hogy “a kamionok számára a legelőnyösebb lesz elkerülni Szlovákia területét, s kedvezőbb lesz számukra magyar területen haladni keletről nyugatra, az útdíjat és a sztrádamatricát pedig Magyarországon fogják megvenni”.

Ján Figeľ közlekedésügyi miniszter a Független Hírügynökséghez is eljuttatott állásfoglalásában cáfolta Fico azon állítását, hogy leállt a D1-es autópálya építése. Hangsúlyozza: a Fico-kormány idején indokolatlanul drága projekteket hagytak jóvá, és hamarosan az állam számára lényegesen kedvezőbb feltételek mellett folyhatnak a beruházások.

A szaktárca vezetője megjegyezte: Fico csak korábbi kormányfői ígéretéről akarja elterelni a figyelmet, mégpedig arról, hogy 2010-ig Pozsony és Kassa közt végig sztrádán lehet majd autózni.

– Független Hírügynökség –
hirdetés