Robotok és látványos kísérletek éjszakája

Nyíregyháza – Érdemes előre tájékozódni és megtervezni az útvonalat.

A munkaerőpiac sokat emlegetett igényei és a múzeumok éjszakájának példája hívták életre tavaly a szakmák éjszakája elnevezésű rendezvényt. Április 21-én, pénteken 18 és 22 óra között az ország 44 szakképzési centruma részvételével másodszor nyitják meg kapuikat az iskolák és a tanműhelyek.

– A Nyíregyházi Szakképzési Centrum tíz tagintézményében – a megyeszékhelyen, Tiszavasváriban és Tiszalökön – több száz program közül lehet választani – kezdte keddi sajtótájékoztatóját az intézmény főigazgatója. Gur­bánné Papp Mária hozzátette, hogy nem csak a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat várják, a szakmák éjszakája családi programnak is kitűnő; mindenki találhat szórakoztató és hasznos programokat a pályamódosításra készülő felnőttektől az óvodásokig.

Utazási kedvezmény

– A legkisebbek bizonyára élvezik majd a hajfonást és a tortadíszítést, a robotbábu-készítés, a látványos kémiai kísérletek, a LEGO-kockákból születő képregényhősök, a szakácsmesterek viadala vagy az egészségügyi szűrővizsgálatok révén pedig bárki bepillanthat egy-egy szakma világába – említett néhány példát a főigazgató.

A részletes programok – amelyek között a szakmák kipróbálása, bemutatók, előadások és interaktív foglalkozások szerepelnek – a szakképzési centrum és az iskolák honlapján érhetők el. A távolsági autóbuszokra és a vonatokra 50 százalékos utazási kedvezményt kapnak azok, akik igazolják a részvételüket, a helyi közlekedést mikrobuszok segítik majd.

KM
hirdetés