Röhögnek a markukba

Tíz év szabadságvesztésért már embert is lehet ölni, ezért is hangzott durvának, amikor a magyar labdarúgás aktuális fogadási ügye kapcsán az egyik vádlott esetében ilyen büntetési tételről beszéltek. Az is látszik, hogy az idő a vádlottaknak dolgozik: lassan hét éve már, hogy lecsukták az első gyanúsítottakat, meghökkentünk, amikor meccsről, bilincsben vitték el az edzőt, de mostanra rengeteget tompult az éle az egész ügynek. Bodnár Tibor jegyzete.

A futball megítélésének sem tesz jót, ha a bundaügyről szólnak a hírek, és mivel a sportág politikai körökben jól fekszik, „felülről” sem nagyon szorgalmazhatják, hogy példás és gyors büntetések szülessenek. Beszélik, egy nagy becsben tartott trénert évekkel ezelőtt már megbilincseltek a legnépszerűbb honi klub stadionjában a soros bajnoki előtt, ám némi közbenjárásra nem a nyomozók autójába kellett beülnie, hanem a kispadra.

És íme a bundaügy úgynezett REAC-szálának szerdai ítéletei: felfüggesztett szabadságvesztések, jelentéktelen pénzbüntetések. Miközben a szerencsevadászokra ömlenek a fogadasi lehetőségek. Csak, hogy legyen kinek a markába röhögnie…

– Bodnár Tibor –

Címkék: ,hirdetés