Roland Garros – Babos nem bírt Mladenoviccsal

Párizs – Babos Tímea a második fordulóban kikapott korábbi párostársától, a francia Kristina Mladenovictól, így egyesben kiesett a francia nyílt teniszbajnokságon.

A csütörtöki összecsapáson a WTA-rangsorban 45. Babos pontatlanabbul játszott a 26. helyen kiemelt ellenfelénél, aki 1 óra 19 perc alatt győzött.

Az első játszmában Mladenovic remekül kezdett, gyorsan brékelőnybe került, és 3:0-ra vezetett. Babos azonban ezt követően átvette az irányítást, kétszer is elvette ellenfele adogatását, és 4:3-ra fordított. A sorozatban nyert négy játék után azonban a magyar játékos nem tudott élni előnyével, Mladenovic ismét három gémet nyert sorozatban, így 6:4-re övé lett a szett.

A második játszma az elsőhöz hasonlóan rosszul kezdődött magyar szempontból, a francia teniszező 2:1-nél megnyerte riválisa szervajátékát, ez pedig döntőnek bizonyult, ugyanis innen megtartotta előnyét, és 6:3-mal a második szettet is ő nyerte.

“Rettentően csalódott vagyok. Nem tudtam megfelelő taktikával játszani. Nem szerváltam jól, de így is voltak lehetőségeim” – idézi honlapja Babost, aki hozzátette, sajnálja, hogy nem tudott élni a kínálkozó esélyekkel.
Babos Tímea – aki két napja karrierje első főtáblás sikerét aratta a salakpályás Grand Slam-viadalon – női párosban még versenyben van: a kazah Jaroszlava Svedovával az oldalán pénteken a második fordulóban lép pályára a Dominika Cibulkova, Kristen Flipkens szlovák, belga duó ellen.

Eredmény (a viadal honlapja alapján):
női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Kristina Mladenovic (francia, 26.)-Babos Tímea 6:4, 6:3

– MTI –
hirdetés