Írom a levelet – suttogom a nevedet

Írom a levelet – suttogom a nevedet

Hol van az illatos levelek kora?
Talán itt? Újra divat lett az elektronika korában a dizájnos e-mailek helyett tollat ragadni. Hódít a retró.

Az illatos tollak, a valódi giccs-rózsaszínű levélpapírok és borítékok még mai is elvarázsolják a kamaszlányokat.

Ki ne örülne annak, hogyha a csekkek és más reklámlevelek között néha talál valami izgalmast, amitől megremegnek a térdek és a bokák, amit reszketve dugdosunk, míg csak oda nem érünk, hogy kibontjuk, és akkor végre pironkodhatunk, és szerthetünk. Szerelmesnek lenni nagyszerű. Itt a nyári meleg, és a május, a szerelem hava.

Írjunk szerelmes levelet!

Szerelmes levelet írni jó! De csak kézzel írni jó! Nem hiszel nekem? Na jó, akkor ne higgy, csak próbáld ki! A kézzel írás ugyan lehet, hogy nehezebb, na de milyen szerelemes az olyan, aki nem hajlandó némi áldozatra a kedveséért, vagy aki lusta, ha érzelmekről és hódításról van szó! A kézzel írt levél sokkal személyesebb, intimebb. Nem másolható olyan könnyedén, mint az elektronikus levél. (Ugye ha egy társkeresőn jó hatásfokot akarunk elérni, akkor a copy/paste paranccsal elég sok levelet ki lehet küldeni ami frappáns, jópofa, és hódító! Próbáld meg ezt nem elektronikusan!) Egy valódi levél sokkal jobban megmutatja az író személyiségét, még akkor is, ha nem vagy grafológus.

A valódi levélre várni kell. Nem csak így, csupa kis betűkkel. Rosszul mondtam. VÁRNI kell rá. És ez a jó az egészben! Az az idő, amíg azon örlődsz, hogy vajon jön-e már végre? Vajon ír-e már? Mikor ér ide? Nem is azt olvasod, hogy mit ír, csak öleled végre a borítékot. A valódi levélnél szine hallod a füledben a kedves hangját, miközben olvasod a sorait. A valódi levélben tényleg ott van Ő. Az illata, a hangja, a tekintete, ahogy beleolvad a tiédbe. A valódi levél nem hazudhat, mert a valódi levél tényleg egyedileg, kézzel, csak neked készül. A valódi levél ettől sokkal értéksebb mint egy SMS! Azt nem lehet két megálló között bepötyögtetni a metrón. Ahhoz le kell ülni! Az igazi levélnél valóban koncentrálni kell. 

Mit ér a szerelmes levél?

Mondd csak, érsz te annyit a kedvesnek, hogy írjon neked egy igazi levelet, vagy ér neked ennyit ő?

Komoly fokmérője lehet egy párkapcsolatnak, ha a felek még tudnak egymásnak valódi, bortékos kézírásos levelet – főleg szerelmes levelet – küldeni. nem a bélyeg ára miatt, hanem a belefektetett erő és energia miatt. Mert egy igazi levélnek ereje van.

Mennyit változik a kézírás, ha szerelmes levelet írunk?

A szelem folyamata mindenkiben más és más, mégis a szerelmes ember kézírása nagyon sokat változik. A szerelem ugyanis teljsen megváltoztatja a gondolkodásunkat. A betűk ilyenkor többnyire kitágulénak, ahogy a szerelems ember szíve is kitágul, és keblére öleli a világot. A szerelmes az emberi kapcsolatait más nézőpontba helyzei, mindenkinek a szerelem tárgyáról beszél, vagy éppen senkivel nem beszél, mert csak RÓLA ábrándozik. Ettől megváltozik az írás kötöttsége is. Jelentősen nőhet, vagy csökkenhet a betűk mérete egy szerelems ember írásában. A szerelmes színesben látja a világot, így a piros- zöld- lila vagy más színű toll – papír választása is teljesen elfogadott és megengedett annál, aki éppen szrelmes levelet ír. Az is lehet, hogy a szerelmes zsúfolja a sorokat, de az is, hogy szokatalnul nagy tereket hagy az írásában. ….folytatódik …..

Az is lehet, hogy ilyenkor a betűk sérülnek, módosulnak. Az egész írás minősége, jellege változik, mivel ilyenkor az egész személyiség nagy mértékben átalakul.

Tegyen egy próbát! Szánjon rá egy órát!

Szerelmes vagy? Próbáld ki, mit ér egy szerelemes levél! Fogd meg a kedvenc tolladat és egy megfelelő papirost, és szánd el magad arra, hogy leírod NEKI érzelemidet. Tudnod kell, ha hibázol az is természetes. Hisz az életben is együtt jár a hibáiddal, hogy változol. Írd le bátran, mit érzel. Ha végül úgy gondolod, hogy mégsem küldöd el a levelet, azt is megteheted. De akár azt is, hogy fogod a bortékot és elballagsz vele a postára. Milyen lesz a hatás? Érdemes kipróbálni!

Nagyszerű szerelmeket és boldog májusi estéket kíván a grafológus:
Gáspár Katalin

A teljes cikk a Harmonet oldalán olvasható.
hirdetés