Róma mellett szeli a tavat

Közeleg a balatoni Európa-bajnokság, a nyíregyházi Kovács Rita újabb próbatétel előtt.

Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek után ezúttal Olaszország az úticélja Kovács Ritának. A nyolc évnyi kihagyás után idén visszatért hosszútávúszó Európa-bajnok ezúttal az európai Grand Prix-sorozatban méretteti meg magát. Közel egy hónapja Ein el Soknah mellett az első helyen csapott a célba, tehát parádésan sikerült az újrakezdése. Utána legyengült, emiatt Dubajban a hetedik helyet érte el. Azóta a megszokott környezetben folytatta a felkészülését.

A Nyíregyházi Főiskola medencéjében és a sóstói uszodában Vajda Tamás útmutatásait követve úsztam faltól falig. Most pedig ismét kiderül, hogy ez mire elég nyílt vizen, idegen környezetben, ismeretlen mezőnyben – jegyezte meg az elindulás előtt Kovács Rita. Ezúttal is vele tart edzője, akivel alaposan kielemezték az előző két versenyt.

Sevillában is elindul

Szeretném az akkor tapasztalt hibákat kiküszöbölni, ám sejtelmem sincs, hogy az mire lehet majd elég. A néhány nap kimaradást leszámítva hellyel-közzel sikerült végrehajtani az eltervezetteket. Még ebben a hónapban elindulok a sevillai Világkupa-futamon, majd a fűzfői edzőtáborban fordul célegyenesbe a felkészülés. Jó volna eredményesen zárni a balatoni Európa-bajnokságot – reménykedett Kovács Rita a Róma melletti tavon rendezendő verseny előtt.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés