Római Katolikus hittantábor Kisvárdán

A hét eleji legizgalmasabb programja és élménye a –Szeregnyi György és lovas barátai biztosítottak– sétakocsikázás és a lovak hátán eltöltött néhány perc volt a gyerekek számára.
A hét eleji legizgalmasabb programja és élménye a –Szeregnyi György és lovas barátai biztosítottak– sétakocsikázás és a lovak hátán eltöltött néhány perc volt a gyerekek számára. - © Fotó: Vincze Péter
Kisvárda – Don Bosco a 19. század közepén papságának első éveiben felfigyelt a kallódó gyermekekre, s ezeket a fiatalokat összefogta, közösségbe gyűjtötte és lelki, vallásos nevelést adott számukra.


„Ne szalasszunk el egy alkalmat sem, amikor Isten lehetőséget ad a jóra” Bosco Szent János

Ebben az évben, –az elmúlt évben megrendezett első tábor sikerét tapasztalva– már másodszor rendezi meg a kisvárdai Római Katolikus Egyházközség a II. Don Bosco hittantábort –kezdte tájékoztatóját Votykuné Aradi Angéla hittanár–táborszervező. Don Bosco példáját követve, mi is összefogjuk egyházközségünk fiataljait és vezetjük, terelgetjük őket Jézushoz.
A tábor helyszínét a Szent László Katolikus Iskola biztosítja a 150 gyermek és az ötven segítő számára július 4 /hétfőtől/ 8–áig /péntekig/.

Reggeli tornával indul a nap

Az egy hét alatt a gyermekeket részére gazdag programokat biztosítanak a szervezők. Természetesen a kezdeti reggeli torna és csoportpercek után, sétakocsikázás, Máltai játszóház, mozi, strand, tűzoltó bemutató, vizes nyolcas sorváltó verseny, kézműves ház és a peca tanya ad feledhetetlen élményeket, a napjaikat itt töltő gyerekek számára. A tábor összefogója, vezetője Nagy Zsolt káplán atya, s az ő munkáját segítik hitoktatók, animátorok, fiatalok.

–A tábort pénteken 16 órától közös hálaadó szentmisével és gálaműsorral zárjuk, melyre szeretettel hívjuk és várjuk a szülőket és egyházközségünk híveit – mondta befejezésül Votykuné Aradi Angéla.

– Vincze Péter –

Címkék: , ,hirdetés