Rómáig megy az okos tűzoltókabát

Nyíregyháza – Október 13-án és 14-én Rómában, a Maker Faire elnevezésű szakkiállításon mutathatják be azt az okos tűzoltóruhát, amelyet a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola diákjai fejlesztettek ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával közösen.

Idén májusban, a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen az előkelő második helyezést nyerték el projektjükkel a diákok.

A nemzetközi szakmai fórumon több mint 400 kiállító között, 55 képzőintézmény mutatkozhat be a római eseményen, a közép-európai régióból a nyíregyházi Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola egyedüliként.

Még március végén a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kőlaposi bázisán a tűz mellett is tesztelték azt az okos tűzoltóruhát, amelyet a Bánki Donát Műszaki Szakközépiskola diákjai fejlesztettek ki. A prototípus alkalmas a hőmérséklet és a pulzus mérése mellett, több veszélyes gáz jelenlétének kimutatására is.
Zsigó Zsolt és diákjai, Nagy Enikő és Sivák Levente ezúttal a római közönségnek mutatja be az általuk elgondolt és kifejlesztett védőruhát.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés