Sport

2017.01.12. 11:03

Férfi kosárlabda EK - Kolozsváron nyert az Alba Fehérvár

Budapest/Kolozsvár - Az Alba Fehérvár jó hajrával öt ponttal győzött Kolozsváron szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének negyedik fordulójában.

Budapest/Kolozsvár - Az Alba Fehérvár jó hajrával öt ponttal győzött Kolozsváron szerdán a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének negyedik fordulójában.

Eredmény (a FIBA honlapjáról):

2. csoportkör, O csoport, 4. forduló:

U-BT Cluj Napoca (román) - Alba Fehérvár 81-86 (21-21, 27-22, 16-20, 17-23)

A fehérváriak a második szakasz előző három meccsét két győzelemmel és egy vereséggel hozták le, és a kolozsváriak is ugyanilyen mérleggel álltak.

Szoros volt az első két negyed, a nagyszünetre úgy került ötpontos hátrányba (48-43) az Alba Fehérvár, hogy bő egy perccel a második tíz perc vége előtt még eggyel vezetett, a hazaiak azonban két sikeres távoli dobással zárták a szakaszt.

A harmadik tíz perc után egy pont volt a kolozsváriak előnye (64-63), majd a negyedik negyed első felében többször is átvehette volna a vezetést a magyar bajnokságban éllovas fehérvári együttes, de sok volt a pontatlan dobás, így az otthon játszó csapat lépett meg hét ponttal (76-69). A hajrára viszont feljavult az Alba Fehérvár, ennek eredményeként sikerült fordítania.

Az EK második csoportkörében a hat csoportgyőztes és a két legjobb második jut a nyolcaddöntőbe, amelynek másik nyolc csapata a Bajnokok Ligájából érkezik.

Korábban:

N csoport:

Egis Körmend-Nanterre (francia) 91-74 (26-19, 20-18, 22-12, 23-25)

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!