Romokban hevert a Balkány, aztán bajnokok lettek

A kornak megfelelő ünneplést csaptak Balkányban: szelfi is készült a bajnokcsapatról
A kornak megfelelő ünneplést csaptak Balkányban: szelfi is készült a bajnokcsapatról
Balkány – A balkányiak hatalmas csapatmunka eredményeként harcolták ki a feljutást.


Nincs miről beszélni. Az már a bajnokság augusztusi nyitánya előtt világos volt, mint a nap, hogy a megyei másodosztály Alukonstrukt-csoportban két futballcsapat „tenyerelhet rá” a bajnoki címre. Mivel a Balkány oda-vissza legyűrte a mezőnyből ugyancsak vastagon felfelé kilógó Rakamazt, tulajdonképpen az égvilágon minden eldőlt. A Mirgai-legénység ugyanis – egy kivétellel, amikor Nyíribronyban ikszelt – valamennyi további ellenfelét elkalapálta, vasárnap pedig végképp célba ért. A sors fintora, hogy az ibronyiaknak ezúttal az áldozati bárány szerepét osztották: az őszi domborításuk után most nagy zakót osztottak nekik a balkányiak, akinek egy dolguk maradt: ünnepelni.

– Megmondom őszintén, amikor tavaly nyáron megkerestek a balkányiak és a vezetők vázoltak a helyzetet, egyben közölve, hogy a cél a feljutás, de mindössze három játékos áll rendelkezésre, miközben két hetem maradt a keret kialakítására, hát nem volt könnyű meghozni a döntést – indított messziről Mirgai László edző. – Semmi biztosíték nem volt arra, hogy találok tizenöt olyan labdarúgót, aki emberileg és szakmailag egyaránt beleillenek az én elképzelésembe. Ráadásul tudtam, a Rakamaz szintén az első helyre tör. Természetesen izgatott a feladat, hogy képes leszek-e megbirkózni ezzel a nagy kihívással, hiszen ha sikerül, a hetedik bajnoki címemet szerezhetem meg, méghozzá Balkányban, ahol már az NB III-ban, illetve a megye egyben is ünnepelhettünk együtt a közönséggel.

– Amikor kimentem az első edzésre, a pályán vártak a drukkerek, odajött hozzám két törzsszurkoló, azt mondták nekem: „Mester, mi bízunk magában, csináljon Balkányban újra egy nagy csapatot, mint annak idején az NB III-ban, mi pedig mindenben támogatjuk.” Akkor tudtam, jól döntöttem, mert itt mindenki, ki volt éhezve a jó szereplésre. Ennek a bajnoki címnek azért is van nagy értéke, mert volt egy méltó vetélytársunk, a Rakamaz, amely egy pillanatig sem engedett minket lazítani, ezáltal nem is hibázhattunk. Gratulálok nekik is, amennyire tudom, van esélyük feljebb lépni…

Egyértelmű, hogy a Balkány él a kiharcolt lehetőséggel, vagyis a megye egyben is megmutatja magát. Kiváltképp, hogy ennyi energiát fektettek a remélt diadalba.

– Ez a siker a hatalmas csapatmunka eredménye, amiben részt vett Pálosi László polgármester úr, a képviselőtestület, Obsitos Norbert egyesületi elnök, továbbá Kerezsi Csaba, Horváth László, Néző István, és még sokan mások, hosszú lenne a teljes névsort ismertetni – érzékeltette Mirgai László, hogy jelentős összefogással ért a csúcsra a gárda. – Mi pedig a játékosokkal, megjegyzem, akikkel öröm volt együtt dolgozni, mivel nagyon jó közösséget alkottak, tettük a dolgunkat, míg a háttérben minden feltétel adott volt a jó szerepléshez. Polgármester úr biztosított bennünket, hogy ez az első osztályban is így lesz, erre alapozva mondhatom, ott is szeretnénk sok örömet szerezni lelkes nézőinknek.

KM-KT

Csak idő kérdése a döntés

Noha hivatalosan még nem tekinthető bajnoknak a Balkány, nem lehet kérdés, hogy a csapat az élen zár. A 28. fordulóban, az ötödik percben (!) félbeszakadt Napkor elleni idegenbeli mérkőzés három pontját ugyanis garantáltan a Mirgai-legénység javára írja az illetékes bizottság. A testület nem tehet más, elvégre az eleve létszámhiányos összetételben pályára lépett házigazda egyértelmű hibájából nem tudták befejezni a meccset, ráadásul a Balkány akkor már 1–0-ra vezetett. Egyelőre tehát papíron csupán egy ponttal előzi meg a listavezető a második Rakamazt, mindez azonban csak ideiglenes állapot, a soros záróforduló előtt nyilván döntés születik az ügyben.
hirdetés