Roncsvágási gyakorlat Nyíregyházán

Roncsvágási gyakorlat Nyíregyházán
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság az éves kiképzési terv alapján roncsvágási gyakorlatot tartott kedden délelőtt Nyíregyházán, a Kállói úti MÉH telepen.

A Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „C” szolgálati csoportja a vágási technikákat gyakorolta a telepen található roncsokon.

A védőfelszerelések ellenőrzése és a balesetvédelmi oktatást követően több feladat keretében gyakorolhatták a tűzoltók a műszaki beavatkozáshoz szükséges fogásokat. Egy-egy éles helyzetben a tűzoltóknak nemcsak a járművekbe szorult sérültekre, hanem saját testi épségükre is vigyázniuk kell, ezért fontos a rendszeres gyakorlás.

Több feszítő-vágóval, motoros gyors-darabolóval, emelőpárnával, force baltával és lánckészlettel ált neki az állomány a több roncson történő feladat végrehajtásához. Így a járművek ajtóinak, oszlopainak eltávolítása, a sérült kimentése is feladat volt a keddi gyakorlaton, csak úgy, mint a műszerfal húzatása, vagy a roncs megemelése. Hasonló gyakorlaton a további csoportok is részt vesznek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés