Röplabda Európa Liga – A horvátokkal, a franciákkal és a finnekkel játszik a női válogatott

Luxembourg – A magyar női röplabda-válogatott az arany divízió B csoportjában Horvátországgal, Franciaországgal és Finnországgal játszik a jövő nyári Európa Liga-sorozatban.

A sorsoláson azok az európai csapatok vettek részt, amelyek nem indulhatnak el a World Grand Prix-t (a férfiak esetében a világligát) felváltó Nemzetek Ligájában, illetve Challenger Kupában.

A sorozat május 20-án kezdődik, s a csoportok oda-visszavágós rendszerben döntik el a helyezéseket. A csoportgyőztesek mellett a három csoport legjobb másodikja jut be a június 15-16-i négyes döntőbe, melynek döntősei megmérkőzhetnek a nemzetközi szövetség (FIVB) második számú sorozatának számító Challenger Kupába való bekerülésért.

A torna összdíjazása 413 ezer euró, a győztes válogatott 125 ezer euróval gazdagodik.

A magyar női válogatott idén megnyerte a WGP harmadik divízióját, az Európa-bajnokságon viszont nem jutott tovább a csoportjából. A következő, 2019-es Eb-n társrendezőként már biztos résztvevő.

Az európai szövetség (CEV) sorsolásán az is eldőlt, hogy az ezüst divízióban szereplő férfiak Fehéroroszországgal, Horvátországgal és Albániával mérkőznek ugyancsak jövő május és június között. Számukra az arany divízióba való feljutás lesz a tét.

– MTI –Sporthírek


hirdetés