Balett

2019.06.18. 12:20

Tükörvilág a színpadon

A szem a lélek tükre. A te tükröd mit mutat? – tették fel a kérdést vasárnapi bemutatójukon a táncosok.

Látványos bemutatókkal zárták az évet vasárnap a Princess Balettiskola növendékei | Fotó: Pusztai Sándor

A Princess Balettiskola növendékei immár ötödik éve látványos bemutatóval zárják a tanévet tanáraik és a nagyközönség előtt. A téma minden esztendőben más, és a tánccal, a koreografált, precíz mozdulataikkal tökéletesen adják vissza mondanivalójukat.

– Egy tematika köré építjük az év végi záróvizsgákat, az idén ennek a Tükörvilág címet adtuk. A célunk az volt, hogy bemutassuk a különböző szemléleteket és az élet pozitív dolgait – mondta el érdeklődésünkre Némethy Mária iskolavezető.

Életutak, szemléletek

– A záróvizsgákon nemcsak a technikán van a hangsúly, mindennek harmóniában kell lennie: a koreográfiának, a zenének, a jelmezeknek és az előadásmódnak is. Ebben az évben különböző színtereken mutattuk be az életet a gyermekkortól kezdve, illetve rávilágítottunk arra is, hogy minden életút és életfelfogás más és más.

Az idei volt az első komolyabb tematikára épülő záróvizsga, hiszen a nagycsoportosok 15–17 év közötti diákok. A korábbi években a gyerekek eltáncolták a Láthatatlan világot, de bemutatták már az Oroszlánkirályt és A dzsungel könyvét is.

A vasárnapi rendhagyó bemutató meglepetést is tartogatott a szülőknek. A vizsgán fellépett az Almost Famous zenekar is, melynek tagjai név szerint konferálták fel a szólistákat és a nagycsoport tagjait.

– Sokat készültek és tanultak ebben az iskolaévben is a diákok, akik büszkén mutatták meg tudásukat, tehetségüket. Hároméves kortól lehet jelentkezni a tánc­iskolába. A hiedelemmel ellentétben a balett egyáltalán nem káros, a rengeteg nyújtás az izomzat rugalmasságát fejleszti, és az ízületeknek is jót tesz. Sosem késő elkezdeni, bár aki 30 évesen teszi meg az első lépéseket, valószínűleg soha nem lesz olyan rugalmas, mint aki gyerekkorától balettozik – jegyezte meg Némethy Mária.

GE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában