Rossz kezdés, büntetők, javulás – így kezdett a Kisvárda

Rados Proticék (jobbra) megindultak felfelé
Rados Proticék (jobbra) megindultak felfelé - © Fotó: Pusztai Sándor
Kisvárda – Az NB I. újonca Dajka László kinevezése óta elkezdte gyűjteni a pontokat.

A bajnoki szünet apropóján összefoglaltuk, mi történt eddig a Kisvárda Master Gooddal.

A második forduló után távozó Kondás Elemér irányította együttes két 4–0-s vereséggel kezdett, majd ideiglenesen az addigi segítője, Kocsis János vette át a munkát, akivel ugyan kevesebb gólt kapott már a csapat, de az első siker csak nem akart megszületni.

Kocsis az Újpest és a Ferencváros ellen ült a kispadon, utóbbit az első NB I.-es hazai meccsén fogadta az együttes, mindezt ráadásul az új stadionban, ami rögtön telt házzal nyitott. Az ötödik fordulóban ült le először a kispadra Dajka László. A Puskás Akadémia elleni bajnokin Lucas megszerezte a kisvárdaiak első élvonalbeli találatát, ami az első pontot is eredményezte. Dajka első hazai meccsén végig irányított csapata a Diósgyőr ellen, ám akkor is be kellett érnie egy ponttal. Nem úgy az eddigi utolsó fordulóban, amikor 1–0-ra megverte az MTK-t.

Mindig számítanak rájuk

Ugyan a nyitányon Vári Barnabás összehozott egy tizenegyest és ki is állították, bőven dicsérhető, már csak azért is, mert egymeccses eltiltását letöltve stabil tagja a védelemnek, és biztos tizenegyeslövője is lett a csapatnak, két találatával ő a házi gólkirály.

Meg kell említeni Felipét, aki az első három bajnokin két tizenegyest védett és összességében is bravúrokat mutat be. Noha rengetegszer bevették a kapuját, eddig ő a bajnokság egyik legjobb kapusa.

Apropó, tizenegyesek. A Kisvárda meccsein mind a hét fordulóban láthattunk büntetőt: az első négy találkozón a várdaiak ellen ítéltek, az utóbbi három meccsen már a javukra.

Visszatérve a legjobbakra, Lucas az MLSZ statisztikája szerint a forduló legjobbjai között is volt már, ő Felipéhez hasonlóan az összes meccset végigjátszotta. Hatszor kezdett Vári és Brana Ilics, illetve mindannyiszor pályára lépett Gosztonyi András.

Új szemléletben fociznak

A szezon elején sérült Horváth Zoltán is alapemberré vált, valamint Cornel Ene, Roman Karaszjuk és Matija Misic is. Dajka kinevezése óta remekel Bohdan Melnik, de több szerepet kap Anderson Pico és Jefferson Sassá is.

A Várda jobb formáját az új szemlélet is magyarázhatja.

– Azt kéri tőlünk, hogy felemelt fejjel szálljunk le a buszról, és az első perctől magabiztosságot sugározzunk. Lehajtott fejű játékosokkal ugyanis nem lehet nyerni – mondta Vári Dajka Lászlóról a Nemzeti Sportnak.

– MK –
hirdetés