Nagyvilág

2010.08.12. 14:06

Megverték a rendőrök a terrorista-gyanús férfit?

<p>Vádat emelnek négy rendőrtiszt ellen Nagy-Britanniában, mert a gyanú szerint bántalmaztak egy muzulmán férfit, aki terrorizmus miatt vettek őrizetbe - közölte csütörtökön az illetékes brit ügyészség.</p>

Az ügyészség kezdetben még azt közölte, hogy nincs elég bizonyíték. Ahmad azonban pert indított a rendőrség ellen, és tavaly a Felső Bíróság 60 ezer fontos kártérítést ítélt meg a javára, amit a Scotland Yard ki is fizetett. A férfi ügyvédei ezután azzal fordultak az ügyészséghez, hogy vizsgálják újra az ügyet.

Bíróság elé kell állniuk

"Elég bizonyíték áll immár a rendelkezésünkre, hogy a közérdeknek megfelelően vádat emeljünk négy rendőrtiszt ellen, azzal összefüggésben, ami Babar Ahmaddal történt"- mondta az ügyészség munkatársa, Simon Clements, aki meg is nevezte a négy rendőrt. Mint közölte, szeptember 22-én mindegyikük bíróság elé fog állni.

A Scotland Yard a bejelentés után azt közölte, hogy fontolóra veszik a négy rendőrtiszt felfüggesztését állásukból. Ahmad jelenleg egy brit börtönben van, miután az Emberi Jogok Európai Bírósága elutasította a kiadatását az Egyesült Államoknak, ahol terrorizmus miatt akarnak vádat emelni ellene.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!