Rövidpályás úszó Eb – Két világ- és négy Európa-csúcs született

Koppenhága – Két világ- és négy Európa-csúcs született a rövidpályás úszó Európa-bajnokságon, aminek szerdától vasárnapig Koppenhága adott otthont.

Pénteken a holland női váltó 4×50 méteres gyorsúszásban a saját, 2014-ben elért rekordját javította meg, vasárnap pedig a 4×50 méteres férfi vegyesváltó döntőjében az orosz csapat döntötte meg a brazilok három éve fennállt csúcsát.

A szervezőbizottság közleménye szerint az öt versenynap alatt több mint 35 ezer néző látogatott ki a Royal Arenába, ahol ötszáz önkéntes és 150 újságíró dolgozott.

“Az elmúlt öt nap teljes mértékben megerősítette, amit a nyitóünnepségen mondtam: helyes döntést hoztunk, amikor Koppenhágának ítéltük a rendezési jogot” – mondta az esemény zárásaként Paolo Barelli, az Európai Úszó Szövetség (LEN) elnöke.

Kijelentette, ez volt a kontinentális szervezet egyik, ha nem a legjobb rövidpályás Európa-bajnoksága.

“Dán barátaink nagyon magasra tették a lécet a következő kontinensviadalok szervezői számára, mivel itt minden közel állt a tökéleteshez” – fogalmazott az olasz sportvezető.

A közlemény szerint a versenyen 47 ország hétszáz sportolója vett részt, negyven számban hirdettek győztest és hetven kisérőrendezvényt bonyolítottak le.

A magyar válogatott nyolc arannyal-, három ezüsttel- és két bronzzal az éremtáblázat második helyén zárta a kontinensviadalt.

– MTI –
hirdetés