Helyi közélet

2017.01.25. 11:38

Angolul beszéltek a rózsaszín robottal Kisvárdán

Kisvárda - Bemutató órákon jártak a kisvárdai Szent László Katolikus Középiskolában a dögei diákok.

Kisvárda - Bemutató órákon jártak a kisvárdai Szent László Katolikus Középiskolában a dögei diákok.

– Kerezsi Béla intézményvezető köszöntött bennünket, és röviden szólt az iskola módszertani megújulásáról, fejlődési lehetőségeiről. Utána először az informatikai laborban ámultunk el a 3 D-s tananyagokon, melyeket a gépeknél ki is próbálhattunk. A biológiai ismeretanyagból vírtuálisan a vér és a szív részeibe juthattunk be, majd az első világháború lövészárkaiban járhattunk, végül pedig a játékos matematika ejtett rabul valamennyiünket – újságolta Makai Viktória, az Ölbey Irén Általános Iskola nyolcadikos tanulója.

A Jedlik Ányos Természettudományi laborba vezetett az útjuk, majd a fizika laborban biológiai és fizikai kísérleteket mutattak be a tanárok.

– A programozó szobában a robotika több példányával is találkoztunk, sőt, angolul beszéltünk is rózsaszínnel világító aprócska robottal. Nagyszerű élmény volt Szolnokné Szepessy Éva Dóra matematika-, Rembeczki Attila történelem-, Jurás László informatika-, Foltin Tibor fizika-óraszelete, Agárdi Sándorra pedig a mikroszkópos kísérleteiért, valamint a labor lenyűgöző felszereltségét szemléltető előadásáért fogunk sokáig emlékezni – jegyezte meg Krajnyik Zsanett nyolcadikos dögei diák.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában