Rövidült a lista!

Megérkezett az első felajánlás a hernádszentandrási, fedél nélkül maradt család számára.

Az áradás miatt fedél nélkül maradt, négygyermekes Kiss Lajosné megsegítésére indítottunk akciót nemrég, a falu alpolgármestere kérésére. A család jelenleg átmeneti szálláson él, s szeretnék, ha a nagy kínnal felhúzott családi házuk ismét lakhatóvá válna. Ehhez kértük, kérjük Olvasóink segítségét.

Az első felajánlást a miskolci Vasbeta Kft. tette: a kért mennyiségű betonacél mellé biztosítanak 1 raklap cementet is. A további építőanyagokra is várjuk felajánlásaikat, szerkesztőségünkben (levélben az Észak-Magyarország Szerkesztősége címén, 3526 Miskolc, Zsolcai kapu 3. III. emelet, a „Segítünk” jelige feltüntetésével, vagy e-mailen: szaloczi@eszak.boon.hu).

Pénzzel is…

A felsorolt építőanyagokon túl a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete elkülönített bankszámlaszámán folyószámláról történő átutalással pénzbeli adományokat várunk. A K&H Bank fiókjainál készpénzben is befizethető a felajánlott összeg. Az adószám feltüntetése mellett a Vöröskereszt visszaigazolást küld a közcélú adományt megillető adójóváíráshoz. A számlaszám: 10201006-50186323.

 

Anyagszükséglet

Egy felkért építésügyi szakember kalkulációja alapján az alábbi tételek merülhetnek fel a ház újjáépítésekor:

– 850 db válaszfal tégla

– 3 raklap(1200 db) kisméretű tégla

– 20 köbméter sóder

– 35 mázsa cement

– 30 mázsa mész

– 150 méter MN falkábel

– 10 köbméter homok

– 57 négyzetméter csempe
hirdetés