Rózsaszín pára

Nyugodt szívvel, biztos kézzel ecsetelhetjük: ha tájkép készülne Nyíregyházáról, színes lenne a paletta.

Festői környezetet nem csak keresve találhatunk, tálcán kínálják magukat a képeslapba illő, természetes és mesterséges látványelemek. Az persze korántsem mindegy, hogy célirányos webkamerán, netán madártávlatból, vagy éppen alulnézetből fürkésszük a megyeszékhely pontjait. Végképp nem elhanyagolandó szempont, hogy milyen szemüvegen akarjuk látni, vagy szeretnék láttatni a várost.

Ha az okuláré folyamatosan párás, szegény pára nézhet bármit, ugyanazt látja. Amennyiben a keret rózsaszín, még a közízléssel hadakozó alkotás is eladható. A városkép mozgásban van: hol vibrál, hol lüktet, mire elkészülne a csendélet, az ihletadó addigra máris átalakul.

Az Integrált Városfejlesztési Stratégia nevet kapta a kisded a keresztelőnél, s azóta új és újabb arcát mutatja. A tipegésnél kapóra jöttek a segítő kezek, amikor pedig már sikerült határozottabban lépdelni a gyermekcipőben, kézzelfogható jelei lettek a fejlődésnek. S hol van még a rögös út vége?…

A jövő héttől elkezdődnek a lakossági fórumok: először Örökösföldön nyilváníthatják ki véleményüket a városlakók, január végéig az összes választókörzetben hallathatják a hangjukat.

Ezáltal a legavatottabbak festhetnek képet Nyíregyházáról. Temperamentumosak – temperával.

– Ladányi Tóth Lajos –
hirdetés