Értekezlet a biztonságosabb közlekedésért

Értekezlet a biztonságosabb közlekedésért
Értekezlet a biztonságosabb közlekedésért
Nyíregyháza – A Szabolcs Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közbiztonsági Igazgatói és a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság vezetői kibővített értekezletet tartottak a szerdai nap folyamán, Nyíregyházán a Park Hotelban.

Tamás György Lajos r. ezredes – Közbiztonsági Igazgató – megnyitójában köszöntötte a megjelent vendégeket, megyénk közlekedési rendőreinek hivatásos állományát. Ezek után megkérte az osztályvezetőket, hogy tartsák meg beszámolójukat.

Elsőként Kovács Gábor r.alezredes – MRFK Közlekedésrendészeti Osztályának Osztályvezetője – foglalta össze az elmúlt év végrehajtott feladatait. Kiemelte az ittas gépjárművezetőkkel szemben alkalmazott intézkedések fontosságát, valamint a gyorshajtók kiszűrésének jelentőségét és ezek technikai hátterét. 

Dr. Hudák Zsolt r. alezredes – MRFK Közlekedésrendészeti Osztály Baleset-megelőzési és Vizsgálati Alosztályának vezetője – eljárásjogi szabályokkal ismertette a résztvevőket. Gaszper Róbert r. alezredes – MRFK Közrendvédelmi Osztályvezetője – a közlekedés és a közrendvédelem szakterületek összefüggéseit, kapcsolatait elemezte felszólalásában. Dr. Reményi László r. alezredes – MRFK Igazgatásrendészeti Osztály részéről – az intézkedési mutatókat ismertette, azok összefüggéseit bemutatva. Dr. Kovács Sándor r. ezredes – MRFK Bűnügyi Igazgatója – mondanivalójában kiemelte a különböző bűncselekmények milyen párhuzamban vannak a közlekedéssel, milyen intézkedésekkel lehet megelőzni azok elkövetését.

Szó volt továbbá a technikai helyzetről, a sebességmérő berendezések fontosságáról, valamint az állomány intézkedéseinek tematikájáról, hogy milyen módon lehet csökkenteni, megelőzni a közlekedési baleseteket.

– Kovács Szabolcs –
hirdetés