Rudi nem találta a Mikulást – Babaszínház a Csodamalomban

Akt.:
Játék, ének, mondóka szórakoztatta a Mikulást váró kicsiket
Játék, ének, mondóka szórakoztatta a Mikulást váró kicsiket - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Szombat délelőtt babaszínházban jártunk a Csoda­malom Bábszínházban, ahol a Téli mese című előadásra kukkantottunk be.

Hogy korai lenne a picurkáknak a színház? Kiderült, cseppet sem. Mert az alig kétévesek is nagyon élvezték a mikulásos történetet.

Rudi, a rénszarvas érzi, hogy közeleg az idő, ezért elindul megkeresni a Mikulást. Elsőként Hildához, a manólányhoz ugrik be. Játszanak, énekelnek, mondókáznak, aztán Rudi elköszön, hogy minél hamarabb a Mikulás nyomára akadjon. Hilda tovább énekelget a gyerekekkel, de olyan szépen és szívhez szólóan, hogy a jó, öreg nagyszakállú egyszer csak megjelenik, és ajándékkal örvendezteti meg a gyerekeket.

Kiváló kezdeményezés a babaszínház, hiszen jó kimozdulni otthonról.” Buka Csécsi Andrea

Bababarát

Az előadás után alkalom adódott beszélgetni az édesanyákkal és persze a nagyobb gyerekekkel, akik a kistesójukat kísérték el a színházba.

„A kisfiam még csak másfél éves, de nagyon élvezte az előadást. Lekötötte a történet, és megértette, hogy miről van szó. Bababarát az is, hogy a kicsiknek nem az ülésen kell ülniük egy helyben, hanem a földön, ahol mozoghatnak kedvükre. Hiánypótló a babaszínház, mert ezenkívül csak játszóházba tudunk menni” – mondja Jablonkai Ágnes édesanya.

Nagylánya, az ötéves Mira titkot árul el nekünk.

„Megtudtam, hogy ez nem az igazi Mikulás volt. Beles­tem a függöny mögé, és megláttam a műszakállát. Nem lett volna szabad oda benézni, de én azért bekukucskáltam. És azt is észrevettem, hogy Rudi és a Mikulás ugyanaz az ember volt. Úgyhogy én várom az igazi Mikulást” – teszi hozzá jelentőségteljesen Mira.

Mondókák, dalocskák

Varga Danuta két és féléves gyermekével jött az előadásra.

„Jó ötlet a babaszínház, és a történet is megfelelő, hiszen leköti a kicsiket. Voltunk már Csiribiri-előadásokon a zeneiskolában, az is tetszett a kislányomnak, ott énekeltek, mondókáztak és tornáztak.”

Buka Csécsi Andrea két és féléves kisfiát öltözteti éppen, aki a Mikulástól kapott rénszarvasos ujjbábbal játszik.

„Nagyon tetszett a kisfiamnak, hogy már ismerte azokat a mondókákat és dalocskákat, amelyek itt elhangzottak. Az pedig nagy meglepetés volt, hogy a Mikulás ajándékot is hozott. Kiváló kezdeményezés a babaszínház, hiszen jó kimozdulni otthonról nekem is és a kisfiamnak is” – fogalmaz az édesanya.

Csépes Inez már a következő előadásra érkezett a 2 és féléves gyermekével.

„Voltunk már itt meseelőadáson, de azok a történetek még nem kötötték le a kicsit. Jó, hogy ilyen pici gyerekekre is gondol a bábszínház. Én is nagyon szeretem ezt a műfajt, sokkal értékesebb, mint a tévé, és jó, hogy ilyenkor együtt vagyunk” – mondja Inez.

A bábszínház előterében összefutunk Rudival is, azaz Balázs András bábszínésszel. Őt csak az aggasztja, hogy a kisfia is jön majd az előadásra, és nehogy felismerje, mert akkor biztos hogy kiabálni kezd: apa, apa!

Hegyi Erika


Szabó Attila, a Miskolci Csodamalom Bábszínház igazgatója az új műsorfüzettel
Miskolc - A Miskolci Csodamalom Bábszínház megújulva, friss kezdeményezésekkel várja közönségét a 2018/2019-es évadban, amiről kedd délelőtt Szabó Attila igazgató beszélt a helyszínen, az évadnyitó társulati ülés kapcsán. – Az első nagy fejleménye az előttünk álló évadnak, hogy a Csodamalom Bábsz...

Miskolc - Nincs olyan, hogy egészen korán kezdődjön valami. Példa rá a babaszínház. Babaszínházban jártunk. Életkorunk miatt kissé kilógtunk ugyan a célközönség soraiból – bár apának-nagyapának éppen még elmentünk volna –, de ez senkit nem zavart. Minket sem. És ha nem jöttünk volna rá magunktól,...
hirdetés