Érvizsgálat arteriográffal

Érvizsgálat arteriográffal
Érvizsgálat arteriográffal

Nyíregyháza – A világújdonságnak számító arteriográfot próbálhatták ki Nyíregyházán a bejelentkezettek hétfő délután a kis SZTK éjszakai ügyeletén.

Körülbelül két éve jutottam egy magyar szabadalom birtokába – kezdte dr. Pohl Tibor, az ICC Kft. vezetője. –  Ez a találmány az arteriográf, mellyel az erekkel kapcsolatos szív- és érrendszeri megbetegedéseket tudjuk időben diagnosztizálni.

Az arteriográffal végzett vizsgálat fontossága abban rejlik, hogy panaszmentes állapotban tudunk észlelni tüneteket, így esetenként megelőzhető a szívinfarktus, agyvérzés.

– A vizsgálat fájdalommentes és veszélytelen, mindössze néhány percig tartó, fekvő helyzetben elvégzett vérnyomás és pulzusszám görbe mérésekből áll, ezzel mérhető fel, hogyan áramlik a vér.

Körülbelül 15 perc alatt a computer konkrét érvizsgálatot végez: észleli a korai érszűkületet, érelmeszesedést, érbetegséget. Az érvizsgálat arteriográffal 30 éves kortól mindenkinek javasolt, felső korhatár nincsen. Hangsúlyozzuk, hogy akinek családjában szív- és érrendszeri megbetegedés, cukorbetegség előfordult, az akár 15 évesen is részt vehet a vizsgálaton.

Az arteriográffal végzett vizsgálat nem ingyenes, de ha bármit diagnosztizálunk a biztosító terhére történik a gyógyítás.

– Vékony Katalin –
hirdetés