Saját emlékeiket is idézték

Saját emlékeiket is idézték
Nyírábrány – A határmenti községben három alkalomból álló ünnepség sorozat keretében hajtottak fejet 1956 hősei előtt az októberi forradalom ötvenedik évfordulóján.

Az ünnepi hétvégén először pénteken az általános iskolások töltötték meg a művelődési ház nagytermét, ahol Kiss Zoltán pedagógus vezetésével a nyolcadikosok adtak színvonalas műsort. Október 20-án este Szilágyi Mária polgármester, valamint a képviselő testület tagjai a falu főterére várták mindazokat, akik rövid ünnepség keretében közös gyertyagyújtással kívántak emlékezni a szabadság hőseire.

Czirják János középiskolás szavalatát, majd a polgármester köszöntő szavait követően a képviselő testület tagjai meggyújtották a főtéri szobor talapzatán álló nemzeti színű gyertyasort, ahol a jelenlévők is elhelyezhették az emlékezés mécseseit.

Az idősek otthonában október 24-én valóban emlékeztek, hisz csaknem minden lakónak személyes élménye van 1956-ról. Ezért nem csoda, hogy már a Himnusz, és Nagy Edit programszervező köszöntője is könnyet csalt az idős emberek szemébe. A szimbolikus lyukas zászlóval letakart asztal köré csoportosulva, mécseseket gyújtva Létai Irénke néni, Deák Ferencné Margitka néni idézték az eseményeket, a szereplők pedig verssel díszítették a gondolatokat.
hirdetés