Saját fiataljaira épít a Tiszatarján

Évek óta a megyei II-es labdarúgó bajnokság stabil középmezőnyéhez tartozik a Tiszatarján csapata. Nem volt ez másként múlt év ősszel sem.

A 9. helyről várhatják a tavaszi folytatást. Gaál István sportköri elnököt – aki az önkormányzat mellett a szponzora is a csapatnak – a klub tavaszi tervei felől kérdeztük.

Előtérben a fiatalok

A tarjániaknál már több, mint egy éve felismerték, amit egyre több klubnál hozzájuk hasonlóan alkalmaznak is: történetesen azt, hogy a saját fiatal játékosokra kell építeni a csapatot. Egyrészt olcsóbb, másrészt ezek a labdarúgók sokkal jobban kötődnek a klubhoz, mint  azok akik “légiósként” igazolnak hosszabb rövidebb időre a csapathoz.

– A két éve ifjúsági bajnokságot nyert csapatunk alkotja ma a felnőtt együttesünk gerincét – mondta Gaál István. – Bevallom kissé féltünk, amikor alapos fiatalítást határoztunk el, de kellemesen csalódtunk. A fiatalok maximálisan beváltották a hozzájuk fűzött reményeinket. A bizalmat lelkes és odaadó játékkal honorálták.

Az elnök elmondta: a téli szünetben három  – zömmel csere sorban levő – labdarúgó távozott a klubtól. Helyükre az ifiből hoztak fel játékosokat.

Ráférne a felújítás az öltözőre

A tarjáni elnök vázolta: pályájuk talaja a csoportban az egyik legjobb, ám az öltözőre ráférne a felújítás.

– Szeretnénk mielőbb megvalósítani az öltöző felújítást – folytatta Gaál István. – Ez azonban nem csak rajtunk múlik. A mostani öltöző megépítését is rengeteg társadalmi munkával sikerült megvalósítani, ebben nem lenne hiány a felújításkor sem.

Az időjárás közbeszólt

Az elnök elmondta, hogy nem sikerült túl fényesen a felkészülésük. Ennek fő oka a zord időjárás volt. A Borosi kupában résztvettek, de szabadtéren a rossz idő miatt alig-alig tudtak edzeni. Mindenképpen üdvözítőnek tartaná a bajnoki rajt elhalasztását.

– Kettős okból is jó lenne a későbbi kezdés – mondta a klubelnök. – Egyrészt a pályák sem alkalmasak a játékra, másrészt legalább egy héttel tovább tudnánk készülni a tavaszi szezonra. Gondolom ezzel nem csak mi vagyunk így.

Az tarjáni elnöke azt várja fiatal csapatától, hogy őrizze meg helyét a csoport középmezőnyében. Ez nem lesz könnyű, mert információi szerint több csapat is alaposan beerősített a téli szünetben.    

MELÁ
hirdetés