Sport

2013.03.04. 11:22

Nagy a tavaszi szezon tétje

Brekk János örül a három pontnak, ám a Spartacus taktikáján változtatni kell.

Brekk János örül a három pontnak, ám a Spartacus taktikáján változtatni kell.Soha rosszabb rajtot. Szombaton értékes három ponttal tért haza az Üllői útról a Spartacus NB II-es focicsapata, no meg tanulságokkal! Egy bajnokságban mindig jobb gyengébb játékkal nyerni, mint jó produkcióval veszíteni. Az is bebizonyosodott az Albert-stadionban, hogy az a játék, amit a nyíregyháziak terveztek, nem biztos, hogy megvalósítható, legalábbis a nyitófordulóban látottak alapján.

- A győzelem megszépít mindent, ám az igazság az, hogy nem játszottunk jól - kezdte visszapillantását a szombati találkozóra Brekk János, a Spartacus szakmai igazgatója. – Úgy néz ki, hogy ezen a tavaszon igazán parádés játékot egy csapattól sem lehet majd várni. Én vasárnap megnéztem a Mezőkövesd-Szolnok összecsapást, vannak információink a Cegléd-Békéscsaba meccsről is, azokon is hasonló volt a játék. A tét túlságosan nagy, hiszen a csapatok zöme ott szeretne lenni jövőre az egy csoportban. Ez viszont a felszabadult játék rovására megy, hiszen a játékosokon, az edzőkön és a vezetőkön is nagy a teher. Ez nem igaz az élvonalbeli klubok csapataira, ezt láthattuk az Albert- stadionban is, hiszen a ferencvárosi fiatalok számára nem volt annyira életbevágó a mérkőzés, mint számunkra.

- Így aztán az a fajta, rövidpasszos, közönségszórakoztató játéknak, amit terveztünk egyelőre nincs létjogosultsága, hiszen nekünk is komoly terveink vannak - folytatta Brekk János. – Az is bebizonyosodott, hogy alaposan meg kell erősítenünk a védekezést, ami vonatkozik a középpályára is. Nem kell agyontaktikázni a meccseket, a képlet egyszerű: a stabil és biztonságos védekezés legyen az alap és türelemmel ki kell várni, kidolgozni a lehetőségeket, és értékesíteni azokat.

Úgy vélem, hogy ez megvalósítható, hiszen vannak olyan játékosaink, akik ezt meg tudják oldani. Amíg el nem dőlnek a legfontosabb kérdések, így a bajnoki cím, az egy csoportos részvétel, addig ez várható. Örülünk a győzelemnek, örülünk annak, hogy Bajzát Peti remekül kezdte a szezont és készülünk a következő ellenfélre, a Mezőkövesdre. - Azt még mindenképpen el kell mondanom, hogy jól esett a lelkes drukkereink biztatása. Akkor sem hallottunk rossz szót, amikor vezetett a Fradi, szurkolásukkal sokat segítettek, amit a csapat nevében köszönöm. - így Brekk János.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!