Ökölvívás

2019.10.30. 15:33

Ricsi sziporkázott a kielcei versenyen

Nagy Lajos tanítványának jó főpróba volt a decemberi bajnokság előtt.

Kovács Ricsi és Nagy Lajos az eredményhirdetés után

Kitettek magukért válogatott bunyósaink a Leszek Drogosz-emlékversenyen. A lengyelországi Kielcében az elmúlt héten négy magyar lépett szorítóba. Köztük volt Kovács Richárd (64 kg), az NYVSC-Big Boxing kiválósága. Mestere, Nagy Lajos is tagja volt a magyar küldöttségnek, és örömmel látta, hogy Ricsi a nyitómeccsén sziporkázva, egyhangú pontozással verte skót riválisát.

Két magyar arany volt

Az elődöntőben a lengyel ellenfele sérülés miatt visszalépett, így Ricsi a fináléba jutott. Itt a házigazda Damian Durkacz várt a Nyíregyházi Egyetem hallgatójára, ám ő sem tudta megállítani. Ricsi ezt a meccset is biztosan hozta. A magyarok közül Csóka Nándor (56 kg) szintén a dobogó legfelső fokára állhatott, Virbán Martin (52 kg) ezüst­érmet szerzett. Isaac Oroyovwe (75 kg, édesapja nigériai, édesanyja magyar) az első körben elbúcsúzott.

– Több okból is örülök Ricsi sikerének – kezdte versenyző­je szereplésének értékelését­ Nagy Lajos. – Egyfelől nagyon jó állapot­ban volt, remekül bunyózott. Az elmúlt időszakban több új dolgot is gyakoroltunk, ezek jól köszöntek vissza Kielcében. Az önbizalmának is jót tettek a győzelmek, és ez a verseny fontos felkészülési állomása volt a decemberi országos bajnokságnak, ami egyben válogató is lesz – fűzte még hozzá a mester.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában