Salakmotor

2020.06.24. 08:54

Lesz Európa-bajnokság, de olyan, amilyen még nem volt

A vaspapucsosok is elkezdték húzni a gázt, még nincs hazai versenynaptár.

A tavalyi nagyhalászi challenge zárófutamát Laguta nyerte Bellego előtt, Milik bukott, emiatt Jensent kizárták

Forrás: MÁN LÁSZLÓ-ARCHÍV

A világjárvány miatti kómából kezdenek magukhoz térni a sportágak. A foci után a salakmotorban is. Már rendeztek versenyeket a cseheknél, a lengyeleknél beindult a bajnokság, remélhetőleg hazánkban is szórják majd a salakot a vaspapucsosok.

Sajnos ez a szezon teljesen más lesz, mint az eddigiek, így például a felnőtt Európa-bajnokságban sem selejtezőket, sem challenget nem rendeznek. Döntő viszont lesz, és nem négy-, hanem ötfordulós. Ráadásul párját ritkító módon egy országban, mégpedig a lengyeleknél.

A résztvevőket a nemzeti szövetség ajánlásai alapján választották ki, a versenyzők között többeket láthattunk tavaly a nagy sikerű nagyhalászi challengen.

Azt a versenyt parádés motorozással különfutam után nyerte az orosz Grigorij Laguta a francia David Bellego, a cseh Václav Milik és a dán Michael Jepsen Jensen előtt.

Tavaly Nagyhalászban húzták

Ők valamennyien ott lesznek az Európa-bajnoki mezőnyben, miként a tavalyi challengen indult lett Andzejs Lebedevs és a lengyel Bartosz Szmektala.

Ami a hazai versenynaptárt illeti, a módosítottat még nem adta ki a szövetség. A nemzetközi szövetség viszont nem módosította az U21-es Európa-bajnokság időpontját és helyszínét, ami szeptemberben Nagyhalászban lesz.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában