Schmitt-botrány: lemond a Semmelweis Egyetem rektora

Akt.:
Tulassay Tivadar
Tulassay Tivadar
Távozik posztjáról a Semmelweis Egyetem rektora. Ezt maga Tulassay Tivadar jelentette be egy vasárnapi háttérbeszélgetésen. A rektor a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vele szembeni bizalomvesztésével indokolja távozását, egyben kijelentette: etikailag, szakmailag és jogilag is magáénak érzi és támogatja az egyetem szenátusának Schmitt Pál kisdoktori címének visszavonásáról szóló döntését – írja a hvg.hu.

Hétfőn távozik posztjáról a Semmelweis Egyetem rektora. Ezt Tulassay Tivadar jelentette be egy vasárnap délutáni háttérbeszélgetésen.

A rektor döntése indoklásakent elmondta: Schmitt Pál plágiumügyének kezelése során a SE-t fenntartó NEFMI részéről bizalmatlanságot észlelt a személye iránt, ezért hétfőn Réthelyi Miklós miniszternek levélben jelenti be döntését.

A személyével szembeni bizalmatlanságról Tulassay Tivadar azt mondta: Réthelyi Miklóssal már az egyetem tényfeltáró bizottságának működése során közölte, hogy a bizottság jelentését állásfoglalást kérve meg fogja küldeni neki, a miniszter ennek ellenére felbontatlanul küldte vissza a jelentést a rektori hivatalba.

Folytatás a hvg.hu-n…
hirdetés