Scott: újabb év az NYKK-ban

Körmend, Zalaegerszeg, Szombathely. Ezen nyugati kosaras fellegvárak dacoltak a lehetőséggel, hogy magukhoz csábítsák Seth Scottot, a Marso-Carmo Suzuki NYKK férficsapatának centerét.

Persze, időközben a nyíregyháziak sem tétlenkedtek, és folyamatosan egyeztettek a 2004/2005-os bajnokságban végig, a legutóbbi küzdelemsorozatban pedig februártól az NYKK-ban pattogtató játékossal.

Tavaly nyáron úgy engedték haza Amerikába Scottot, hogy nem volt aláírt szerződése, idén nem akartak ebbe a hibába esni. És íme! Scott szerdán tér haza szabadságra, a hét végén pedig aláírta szerződését, amely a 2006/2007-es sorozatban is az NYKK-hoz köti.

A kontraktus létrejöttében elévülhetetlen érdemei vannak Horváth Péternek, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub Kft. egyik tulajdonosának, a csapat egyik főszponzorának, aki szinte saját gyerekeként szereti a játékost, és mindent megtett azért, hogy Scott még egy évet lehúzzon Nyíregyházán. Így tehát Sitku Ernő, Simon Nándor és Brane Savic után a tavalyi csapatból újabb kosaras maradása vehető biztosra.

És hogy mi lesz Dalibor Petroviccsal? A szlovén bedobóval továbbra sincs megegyezés, miközben az ő posztjára az albacompos Bódi Ferenc személyében más játékossal is egyeztet a vezetés.

– Bodnár Tibor –
hirdetés