Se átkelőn, se zöldhatáron

A román szakaszon 15 százalékkal nőtt, az ukránon 19 százalékkal csökkent a határforgalom.

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság 307 kilométeres határszakaszán nagy a nyugalom. Román viszonylatban ugyan 15 százalékos növekedés tapasztalható, az ukrán szakasz határállomásain azonban 19 százalékos a csökkenés a személyforgalomban, összességében 7 százalékkal esett vissza a határforgalom június első hetében.

Tények, intézkedések

Közokirat-hamisítás 1 (spanyol tartózkodási
engedély)

Szerzõdés nélküli munkavégzés
3

Külföldiek rendészeti szabálysértése
13 ukrán, 8 román

Határrendészeti szabálysértés 10 ukrán,
4 magyar, 3 román, 1 olasz

Közlekedésrendészeti szabálysértés
71 magyar, 5 román

Túltartózkodás 13 ukrán, 8 román (összesen
+864 nap)

Jövedéki turizmus: konyec?

A határforgalom legnagyobb növekedése Létavértes (73%), Vállaj (36%) közúti határátkelőhelyeken volt. A legnagyobb visszaesés az előző hét végéhez képest a záhonyi közúton (-28,6%) és Tiszabecsnél (-14,5%) volt tapasztalható, ami egyértelműen a vámszigorításokkal függ össze, ahol a jövedéki turizmus gyakorlatilag szünetel. A korábbi több órás veszteglés is drasztikusan lecsökkent a személyforgalomban, csak esetenként fordul elő egy-egy órás várakozás.

Résen voltak

A nyírbátori határvadászok a nyíregyházi rendőrökkel Baktalórántházán, a nyírbátori rendőrökkel Nyírbátorban kapták ittas járművezetésen egy-egy honfitársunkat.

Záhonynál akarta elhagyni az országot az az ukrán állampolgár, akit a tiszaújvárosi bíróság jövedékkel való visszaélés bűncselekmény miatt körözött.

– Györke László –

 
hirdetés