“Se emberen, se állaton ne kísérletezzenek, ne tegyük kockára senki életét!”

Steffel Vivien
Steffel Vivien
Nyíregyháza – Steffel Vivien szerint sok olyan betegség van, amire nincs megfelelő gyógyszer, ezáltal ha úgy alakulna, szívesen alávetné magát egy ilyen dolognak, ha ez kell ahhoz, hogy megfelelő gyógyszert állítsanak elő az egészségünk érdekében.

Balázs Bálint részt venne gyógyszerkísérletben bármikor, ha eljutna egy olyan fázisba ez a dolog, hogy kifejezetten csak embereken lehetne tesztelni – ettől függetlenül egyáltalán nem tartja hasznosnak.

Balázs Bálint

– Az, hogy belevágnék e egy ilyen kísérletbe, nagymértékben függ attól, hogy milyen gyógyszert szeretnének rajtam letesztelni. – árulta el lapunknak Lakatos Bence.

Lakatos Bence

Lakatos László elmondása szerint egyáltalán nem tartja célszerűnek, hogy embereken teszteljenek különböző hatóanyag-tartalmú gyógyszereket, pláne úgy, hogy akár az életét is kockára teszi ezzel. Hasonló véleménye van az állatkísérleteket illetően is.

Lakatos László

– Van az a pénz amiért belemennék, de ez nem azt jelenti, hogy ha felkérnének és nagy összeget kínálnának érte akkor is, mindenképpen belevágnék. – nyilatkozta Takács László.

Takács László

– Teljes mértékben elítélem az ilyet, se emberen, se állaton ne kísérletezzenek, ne tegyük kockára senki életét! – jelentette ki határozottan Ujhelyi Beáta.

Ujhelyi Beáta

KM-MA
hirdetés