„Segíteni próbáljuk egymás munkáját!”

Közösek az érdekek
Közösek az érdekek - © Fotó: archív
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Fesztóry Sándor ügyvezető igazgató reagált a Tisza horgászainak felvetéseire.

A Tisza folyó érintett szakaszának kezelőjeként némi fenntartással, vegyes megdöbbenéssel olvastam a „Milyen vajon a Tisza? Így látják a horgászok!” című cikket.

Haladéktalanul jelezni

Egyrészt nem értem a cikkben megszólaló két horgásztárs motivációját. Aki sokat foglalkozik horgászattal, annak tudnia kellene, hogy tükörháló és fenékháló használata egyaránt bűncselekmény, a Btk. 246. §-ába ütközik. Miért nem az észlelés pillanatában jelezte ezt a problémát? Miért csak utólag jut el az illetékesekhez olyan információ, amely alapján akár tettenérést is lehetne foganatosítani? Azt gondolom, hogy jogos elvárás lenne a horgásztársakkal mint állampolgárokkal szemben, amennyiben ilyet észlelnek, azt haladéktalanul jelezzék, segítve ezzel a szakszemélyzet munkáját!

Hozzám ebben az évben egyetlen megkeresés érkezett, amelynek következménye az adott területen a fokozott halőri jelenlét volt, s ennek meg is lett az eredménye. Ha nem a halőrökön vagy éppen a kezelőn keresztül szeretnék orvosolni a problémát, erre is adott a lehetőség, hiszen Tokajban található a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság egyik bázisa, s az kivizsgálja a panaszokat. Az adott szakaszon 6 főállású halőr teljesít szolgálatot, amit esetenként egyéb területről vezényelt kollégák egészítenek ki. Több olyan horgásszal is volt szerencsém találkozni, akit például egy nap alatt háromszor is ellenőriztek, olyannal viszont nem találkoztam, akit 130–140 horgásznap alatt egyszer sem.

Arra szeretném megkérni a horgászokat, ne akadályozni, hanem segíteni próbáljuk egymás munkáját, ugyanis közösek az érdekeink! Minden információt összegyűjtünk és komolyan veszünk. A Tisza halgazdálkodási hasznosítója nevében a megyei horgász szövetség részéről:

– Fesztóry Sándor ügyvezető igazgató –

Címkék: , ,hirdetés