Segítő kezet nyújtottak az önkéntesek

Akt.:
Segítő kezet nyújtottak az önkéntesek
© Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is csatlakozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Vöröskereszt a Természeti Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából rendezett országos véradáshoz. Az igazgatóságon, szerdán kora délelőtt várták az önkéntes véradókat.


Nyíregyházán egymást váltották az önkéntes véradók, akik több ízben nyújtottak már segítő kezet. A véradáson részt vett Fekete Béla tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humán Szolgálat vezetője, a hivatásos és a közalkalmazotti állomány mellet.

A Természeti Katasztrófák Elleni Védekezés Világnapját az ENSZ 1987. évi határozata alapján minden október második szerdáján tartják, hogy figyelmeztessék a társadalmakat bolygónk sérülékenységére, az érte viselt felelősségre. Ahhoz, hogy biztonságos legyen az itthoni vérellátás, évente 500 000 egység vérre van szükség, ami egységenként 4,5 deciliter mennyiséget jelent. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évente többször is csatlakozik a megyei véradáshoz.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés